Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Virtual Εκδήλωση
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εστιάζοντας στη γλώσσα του σχεδίου

31 Μαρτίου 2021 @ 18:30 - 20:30

Virtual Εκδήλωση
€35

Στα προσχολικά κέντρα του Reggio Emilia οι παιδαγωγοί δίνουν έμφαση στις διάφορες εικαστικές και εκφραστικές τέχνες ως συμβολικά εργαλεία ή γλώσσες των παιδιών που πρέπει να καλλιεργηθούν. Οι εκατό «γλώσσες» είναι οι πολλοί τρόποι έκφρασης, όπως ομιλία, γραφή, κίνηση, σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτική, σκιώδες παιχνίδι, μουσική, κ.α. μέσω των οποίων τα παιδιά επικοινωνούν και μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους.

Θα δοθεί βεβαίωση από το Reggio children

Από το Reggio Children

Ομιλητής: Mirella Ruozi, Atelierista
Συνεργασία: Reggio Institute Greece & Reggio Children
Υποστηρίζεται από το Reggio Thessaloniki

Βιογραφικό της Mirella Ruozzi

Η Mirella Ruozzi άρχισε να εργάζεται για το Δήμο Reggio Emilia το 1975, ως ατελιέριστα.Το πτυχίο της στην Εικαστική Τέχνη περιλαμβάνει ειδικότητα σε πηλό και κεραμικό.Εργάστηκε στα σχολεία από το 1975 έως το 2001.Αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με το Δημοτικό Κέντρο Πολυμέσων, παρατηρώντας, τεκμηριώνοντας και επεξεργάζοντας βίντεο ερευνητικών έργων που έγιναν στα βρεφικά και νηπιακά κέντρα του Ινστιτούτο του Δήμου Reggio Emilia καθώς επίσης είναι σύμβουλος του Reggio Children.Από το 1980 έχει δώσει τη συμβολή της ως ομιλήτρια σε μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης για παιδαγωγούς Κέντρων βρεφών και νηπίων που διευθύνονται από το Δήμο του Reggio Emilia καθώς και άλλων Ιταλικών Δήμων που διευθύνονται από την Πολιτεία / Κεντρική Κυβέρνηση.

Ήταν μία από τους επιμελητές της έκθεσης «Οι εκατό γλώσσες των παιδιών» και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Ιταλία και στο εξωτερικό που διοργανώθηκαν σε σχέση με την έκθεση.Ήταν επίσης επιμελήτρια των Εκθεμάτων «Οι εκφραστικές γλώσσες των παιδιών. Η καλλιτεχνική γλώσσα του Alberto Burri » και « Διάλογος με τους χώρους ».Αυτά τα εκθέματα συλλέγουν εμπειρίες που έγιναν στα νηπιακά κέντρα Istituzione του Δήμου Reggio Emilia. Έγραψε διάφορα άρθρα με βάση την εμπειρία της στο ιταλικό περιοδικό Early Childhood.

Ξεκινώντας από το έτος 1990, έχει διδάξει ως Καθηγήτρια σε Λύκειο για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς της, συχνά παρουσιάζει και μοιράζεται την εμπειρία της ως ομιλήτρια στους συμμετέχοντες στις ομάδες μελέτης (International Study Groups) στο Reggio Emilia, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ιταλία.Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων δέκα ετών έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης και εργαστήρια με τίτλο «Σκέψη με τα χέρια» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Reggio Emilia ως μέρος του ετήσιου σχεδίου επαγγελματικής ανάπτυξης για τους δασκάλους των βρεφικών και νηπιακών κέντρων – Ινστιτούτου του Δήμου Reggio Emilia.Η Mirella Ruozzi έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την έκθεση «Το θαύμα της μάθησης. Οι εκατό γλώσσες των παιδιών ». Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας που συντονίζει έργα και εργαστήρια που αφορούσαν την ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση Φωτογραφίας στην οποία συμμετείχαν παιδιά των Κέντρων νηπίων και βρεφών καθώς και των δημοτικών σχολείων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική γλώσσα και θα υπάρχει απευθείας μετάφραση στους συμμετέχοντες στα ελληνικά.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Μαρτίου 2021
Ώρα:
18:30 - 20:30
Κόστος:
€35

Διοργανωτής

Reggio Children